Tolltartó farmerből

tolltartó farmerből

Szia!

Gondolhatunk akár már a valentin napra, vagy a közelgő szuperjólteljesítős félévi bizonyítványra, mindenképpen az ajándékozás lebeg a szemünk előtt. Ha szeretnéd meglepni a barátodat, barátnődet, vagy akár saját magadat, itt hozom hozzá az első ötletet..

Nagyon egyszerű, bár nem állítom, hogy nem időigényes, kevés alapanyag kell hozzá, (nevezetesen egy farmernadrág levágott szára)és hasznos funkciót tölt be.

Tehát a hozzávalók: Egy farmernadrág levágott szára.

Elkészítés:

A szárat vágd ketté, pontosan a dupla varrat mellett, a szimpla oldalon.

tolltartó farmerből

Hajtsd úgy, hogy a szétvágott dupla varratos részt hajtod alulról felfelé. Ebbe kerülnek majd a tollak. Mérd hozzá a ceruzáidat, vagy amit tartani szeretnél benne, hogy milyen mély legyen és gombostűzd le. Majd ugyanezt tedd a teteje ráhajló részével is.

tolltartó farmerből

tolltartó farmerből

Vágd le a lehajló részt tetszés szerint. Amit levágsz, az kerül az elejére leszorítópántnak. Tűzd meg ezt a kis pántot a két hosszanti oldalán, majd rojtozd ki. Én talpszélesen, 0,7 cm-esen tűztem, duplavarratos öltéssel. Ha neked nincs ilyen a gépeden, akkor kétszer-háromszor varrd át, hogy vastagabb legyen a varrat. Egyenlítsd le a tolltartó széleit, hogy ne legyen csáré és a lehajló felső rész végét keskenyítsd le. Majd a tolltartót is varrd körbe ugyanígy.

tolltartó farmerből

Az alsó részét tűzd le párszor hosszanti irányban, tetszőleges szélességben, ez lesz a tollak helye.

Varrd rá a keresztpántot.

Végül rojtozd ki körbe a tolltartót.

Díszítheted tetszésed szerint. Rajzolj rá monogramot, varrj rá matricát, vagy dekupázsolj rá.

tolltartó farmerből

Jó munkát hozzá!

Varrós szép napot kívánok!

Andrea.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.